
YΛΙΚΑ:
15-20 μεγάλες γαρίδες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
6 φλιτζάνια ζωμό γαρίδας ζεστό
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσο
1/2 φινόκιο
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά(κρεμμύδι,πράσο και φινόκιο) για 3-4 λεπτά,μέχρι να γυαλίσουν.Ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και σοτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.Τις αφαιρούμε και τις φυλάμε στην άκρη σκεπασμένες.Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.Τότε το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες ανακατεύοντας διαρκώς.Έχουμε δίπλα μας τον ζωμό γαρίδας που σιγοβράζει,από τον οποίο θα χρειαστούμε 6 φλιτζάνια.Κάθε φορά που το ριζότο απορροφάει τα υγρά του,προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό γαρίδας ανακατεύοντας συχνά.Το ριζότο μας είναι έτοιμο 18-20 λεπτά από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι.Στα τελευταία 2 λέπτα ξαναρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι,αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι.Πασπαλίζουμε με αρκετό ψιλοκομμένο μαιντανό και αν θέλουμε περιχύνουμε με ελάχιστο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.Το σερβίρουμε,πάντα σε ανοικτό πιάτο,και το απλώνουμε χτυπώντας την παλάμη μας κάτω από το πιάτο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου