
ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αβγά
2 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
λίγο ξερό ή φρέσκο δυόσμο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.Χτυπάμε το ελαιόλαδο Άλτις με το γάλα,προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το τυρί,το αλεύρι,το ζαμπόν,το δυόσμο και το πιπέρι.Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο,το αδειάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και "στρώνουμε" την επιφάνειά του.Προαιρετικά,το πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη και ροδέλες μαύρης ελιάς στο κέικ,τις οποίες όμως θα πρέπει να έχουμε στραγγίξει πρώτα και να τις έχουμε βάλει σε απορροφητικό χαρτί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου