κοτόπιτα





Υλικά

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά αλεύρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο σε φέτες
2 κομμάτια σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 καρότα κομμένα
200 γρ κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
2 φλυτζάνια ζωμό κότας 
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος 
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
 2 φύλλα σφολιάτας 
1 αβγό για επάλειψη

Εκτέλεση

Αλευρώνετε τα φιλέτα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα φιλέτα για 5 λεπτά προσθέτετε το πράσο το σέλερι και το σκόρδο για 4 λεπτά. Προσθέτετε τα καρότα  την κολοκύθα και το ζωμό και αφήνετε να βράσουν χαμηλώνετε την φωτιά  και σιγοβράζεται για 30 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί μεταφέρετε το μείγμα κοτόπουλου στο ταψί και απλώνετε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας Κόβετε το φύλλο που περισσεύει και πιέζετε περιμετρικά την πίτα με τα δάχτυλα για να κλείσει. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε την επιφάνεια της πίτας σε δυο  σημεία .Αλείφετε με 1 αβγό και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου