
Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
500γρ. τριμμένη ντομάτα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό κριθαράκι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κρέας και στραγγίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε μέσα στην γάστρα.
- Κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κρέας.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και το λάδι.
- Βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
- Ανοίγουμε την γάστρα, βγάζουμε το κρέας για να μην μας λιώσει και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
- Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κριθαράκι.
- Σε 20 λεπτά βλέπουμε πάλι το φαγητό μας και προσθέτουμε (αν χρειάζεται) λίγο ζεστό νερό και βάζουμε πάλι το κρεάτάκι μας.
- Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε τον φούρνο μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου