Γιουβέτσι Με Μοσχάρι

Η κουζίνα της Φωτεινής: Γιουβέτσι Με Μοσχάρι

Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχάρι 
1 μεγάλο κρεμμύδι
500γρ. τριμμένη ντομάτα


1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι 
1/2 κιλό κριθαράκι 

Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά το κρέας και στραγγίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε μέσα στην γάστρα.
  • Κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κρέας.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα και το λάδι.
  • Βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
  • Ανοίγουμε την γάστρα, βγάζουμε το κρέας για να μην μας λιώσει και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
  • Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κριθαράκι.
  • Σε 20 λεπτά βλέπουμε πάλι το φαγητό μας και προσθέτουμε (αν χρειάζεται) λίγο ζεστό νερό και βάζουμε πάλι το κρεάτάκι μας.
  • Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε τον φούρνο μας. 

Σχόλια