πανακότα με μέλι

H μαγειρικη της Φωτεινής: πανακότα με μέλι

Υλικά

600 γρ κρέμα γάλακτος  φυτική πράσινο κουτί
100 γρ γάλα
1 βανίλια
60 γρ ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος τη βανίλια και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίζει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας τα οποία προηγουμένως τα εχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατέυοντας που και που. Αδειάζουμε σε φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες .Όταν είναι να τα σερβίρουμε τα βουτάμε σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Περιχύνουμε με μια σος μελιού που φτιάχνουμε με 150 γρ μέλι και 50 γρ χλιαρό νερό



Σχόλια