Μακαρόνια με Κιμά

Η κουζίνα της Φωτεινής: Μακαρόνια με Κιμά

Υλικά 

1 πακέτο μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 
400 γρ μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς 
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ 
Λίγη ρίγανη, λίγη κανέλα 
1 φύλλο Δάφνης
Αλάτι - Πιπέρι

                                                               Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα  βαθύ τηγάνι  και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Όταν το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι,  αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά, να μαλακώσει.Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε .Προσθέτουμε τον κιμά και με πιρούνι τον διαλύουμε ώστε να μην δημιουργηθούν  πολύ μεγάλα κομμάτια κιμά. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε την δάφνη, την ρίγανη ελάχιστη κανέλα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Όταν ο κιμάς αλλάξει τελείως χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας . Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την κέτσαπ και περίπου 3/4 της κούπας νερό.
Ανακατεύουμε και μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε τον κιμά για 40 λεπτά ανακατεύοντας που και που. Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά 

Σχόλια