Ψητός σολομός με πατάτες,πιπεριές και φινόκιο

H μαγειρικη της Φωτεινής: Ψητός σολομός με πατάτες,πιπεριές και φινόκιο


ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 κιλό σολομός
1 λεμόνι σε φέτες 
3 φύλλα δάφνης
700γρ. πατάτες σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
2 κίτρινες πιπεριές σε φέτες
1 βολβός φινόκιο σε φέτες(το άσπρο κομμάτι μόνο,το πράσινο κομμάτι ψιλοκομμένο)
1/2 φλιτζάνα ελαιόλαδο
100ml κρασί
6 κλωναράκια θυμαριού(μόνο τα φυλλαράκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Ξεβγάζετε το ψάρι και το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Το αλατοπιπερώνετε και βάζετε πάνω τις φέτες του λεμονιού και τα φύλλα δάφνης.Βάζετε τις πατάτες ,τις πιπεριές,το φινόκιο,το ελαιόλαδο και το κρασί σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά.Ακουμπάτε το ψάρι πάνω στα λαχανικά και αλείφετε την επιφάνειά του με λίγο λάδι.Βάζετε  στον φούρνο και ψήνετε για 25-30 λεπτά.Βγάζετε με σπάτουλες προσεκτικά το ψάρι και το ακουμπάτε σε δίσκο κοπής.Μοιράζετε τα λαχανικά σε ατομικά πιάτα και κόβετε το ψάρι σε μερίδες.Βάζετε πάνω στα λαχανικά και περιχύνετε με τους χυμούς από το ταψί.Σκορπάτε πάνω τα κομματάκια από το πράσινο μέρος του φινόκιο και τα φυλλαράκια από το θυμάρι και σερβίρετε.




Σχόλια