ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Η κουζίνα της Φωτεινής: ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Υλικά:
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μέτρια αγγούρια τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Αλάτι 
Εκτέλεση:

Σε 1 μπολ αλατίζουμε τα τριμμένα αγγούρια και τα ανακατεύουμε, τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Μετά τα στραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά, πιέζοντας τα ελαφρά με την παλάμη μας.

Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο,  το λεμόνι και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά, και ύστερα ρίχνουμε το γιαούρτι, ξανά ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι, τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά και μετά είναι έτοιμο για να καταναλωθεί.

Σχόλια