ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αβγά
1 λεμόνι μεγάλο
αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το κοτόπουλο,το χωρίζετε σε μερίδες και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι,μέχρι να ροδίσει ελαφρά.Ρίχνετε 1 1/2 φλιτζάνι νερό,σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.Προσθέτετε τα μαρούλια και 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά ακόμα.Κατεβάζετε το φαγητό να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζετε το αβγολέμονο:Με μια κουτάλα βγάζετε λίγη από τη σάλτσα του φαγητού σε ένα μπολ.Χτυπάτε χωριστά τα αβγά και προσθέτετε αργά-για μην <<κόψει>>-το λεμόνι και τη σάλτσα.Όταν ετοιμαστεί το αβγολέμονο,περιχύνετε το φαγητό σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου