
Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκι
½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκι
½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
1 πρασινη πιπερια σε καρεδακι
1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ή μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
6 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
3 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ή μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
6 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
3 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε το ρύζι με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτεί al dente. Στη συνέχεια και σε ξεχωριστό κατσαρολάκι, βράζετε με αλατισμένο νερό το καλαμπόκι για 5'.
Στραγγίζετε το ρύζι και το καλαμπόκι, τα περνάτε από κρύο νερό και τα βάζετε σε σουρωτήρι. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αγγουράκι, τη πιπεριά ,τη ντομάτα το ζαμπόν και το τυρί.
Τέλος, ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λάδι το λεμονι και το αλατοπίπερο, με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου