
ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
350γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
2 πράσα σε ροδέλες
400γρ. ταλιατέλες
200γρ. Φιλαδέλφεια
350ml κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές λευκό κρασί
50γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις ταλιατέλες αλατισμένο νερό,σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,ώσπου να μείνουν al dente.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Λιώνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα μανιτάρια και τα πράσα για 4-5 λεπτά.Βγάζετε τα μανιτάρια και τα πράσα και τα αφήνετε στην άκρη.Θρυμματίζετε το Φιλαδέλφεια και το αδειάζετε στο τηγάνι.Το αφήνετε να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία,ώσπου να λιώσει.Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος και το κρασί και αλατοπιπερώνετε.Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα μοιράζετε σε 4 ατομικά γιουβετσάκια ή άλλα ατομικά ρηχά πυρίμαχα σκεύη.Σκεπάζετε τα ζυμαρικά με τα μανιτάρια και τα πράσα και περιχύνετε με την άσπρη σάλτσα.Σκορπάτε επάνω τα καρύδια και την παρμεζάνα και ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.Σερβίρετε τις ταλιατέλες ζεστές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου