Ομελέτα με κολοκυθάκια

Η κουζίνα της Φωτεινής: Ομελέτα με κολοκυθάκια

Υλικά

6 αυγά
4 μέτρια κολοκυθάκια
1/2 κουταλιά θυμάρι
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος
βούτυρο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα


  Εκτέλεση:
 Πλύνετε, καθαρίστε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες. Σ’ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε 2 κουταλιές λάδι και 2 βούτυρο.  Βάλτε το στη φωτιά και όταν το βούτυρο λιώσει ρίξτε και τηγανίστε τα κολοκυθάκια και πασπαλίστε τα με αλάτι.. Χτυπήστε τ’αυγά με την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι  αλάτι και πιπέρι. Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουταλιά λάδι ρίξτε το μισό μείγμα με τα αυγά και τηγανίστε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά και με το τηγάνι σκεπασμένο. Μόλις η ομελέτα αρχίσει να πήζει στο πάνω μέρος σκορπίστε τα μισά κολοκυθάκια και συνεχίστε το ψήσιμο με το σκεύος σκεπασμένο μέχρι η ομελέτα να πήξει καλά. Κάντε μία άλλη ομελέτα με τα υπόλοιπα υλικά. 

Σχόλια