
Υλικά
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
2 λεμόνια
4 τσιπούρες καθαρισμένες
αλάτι
πιπέρι
7 κλωνάρια θυμάρι κομμένο
1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
2 λεμόνια
4 τσιπούρες καθαρισμένες
αλάτι
πιπέρι
7 κλωνάρια θυμάρι κομμένο
200γρ. ελαιόλαδο
100γρ. λευκό κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό για σερβίρισμα
2 κολοκυθάκια κομμέν
1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
100γρ. λευκό κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό για σερβίρισμα
2 κολοκυθάκια κομμέν
1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.Κόβουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το φινόκιο σε ροδέλες. Κόβουμε και τα λεμόνια σε ροδέλες.Βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και το φινόκιο τα κολκυθακια και την πιπερια και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε.
Με όλο αυτό το μείγμα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 30×40 εκ.Από πάνω βάζουμε 3 φέτες λεμόνι και 3 φέτες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα ψάρια. Γεμίζουμε την κοιλιά τους με φέτες από λεμόνι Πάνω από τη στρώση με τα λαχανικά βάζουμε τα ψάρια και από πάνω τους τοποθετούμε τις ντομάτες.
Ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
Ψήνουμε στον φούρνο 180ο C για 50-60 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου