κέικ λεμονιού

Η κουζίνα της Φωτεινής: κέικ λεμονιού
ΥΛΙΚΑ
230 γρ βιταμ κλασσικό πακέτο
230 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια
3 κουτ.της σούπας χυμό λεμονιού
4 αβγά
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ.του γλυκού μπεικιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφετε βιταμ μια φόρμα.Χτυπάτε το βιταμ με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού ώσπου να γίνει αφράτο.Ρίχνετε τα αβγά διαδοχικά. Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν παουντερ και το χυμό λεμονιού. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Προαιρετικά απλώνετε από πάνω όταν κρυώσει γλασσο λεμονιού. 





Σχόλια