Ρολό κιμά γεμιστό


Η κουζίνα της Φωτεινής: Ρολό κιμά γεμιστό


Υλικά

    
1000 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
     100 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
     2 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι
   3 σκελίδες 
σκόρδο τριμμένες στο μούλτι
   1 κουτ. σούπας 
γάλα φρέσκο
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
     1 αυγό φρέσκο
 1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
 2 
κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο         
    1/4 κουτ. γλυκού 
μπαχάρι
    1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
    1/4 
κουτ. γλυκού κάρυ
      1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
      αλάτι - φρεσκοτριμμένο 
πιπέρι
      10 πατάτες μικρές
     3 αυγά βρασμένα, σφιχτά
200γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους 
1 ντομάτα μέτρια σε κύβους
      1/2 κρασοπότηρο κρασί
      1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το γάλα και το λάδι.
Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.Λ
αδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα μικρό ταψί,  απλώνουμε τον κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο (ή οβάλ), που να χωράει και να σκεπάζει τα αυγά της γέμισης.
Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο.Προσθετουμε το τυρί και τις ντομάτεςΤυλίγουμε προσεχτικά το ρολό, ανασηκώνοντας πρώτα τη μια πλευρά του ορθογωνίου (οβάλ) και έπειτα την άλλη, φέρνοντάς τες πάνω από τ᾿ αυγά και πιέζουμε με τα χέρια μας στα πλάγια το ρολό, για να του δώσουμε σχήμα.Ενώνουμε τις δυο πλευρές και με τα χέρια μας, στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο. 
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά απ᾿ το ρολό, το περιχύνουμε με το λάδι και τέλος, ρίχνουμε το κρασί σε μια άκρη.Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, περίπου για 50'- 55', μέχρι να είναι έτοιμα, το ρολό και οι πατάτες.
Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύουμε με τις πατατούλες. 



Σχόλια