Τυρόπιτα

Η κουζίνα της Φωτεινής: Τυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
για την ζύμη



500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 βιτάμ
1 κεσεδακι γιαούρτι
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.Ανοίγουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε σε λαδωμάνο ταψί και ενδιάμεσα τη γέμιση

γέμιση
2 κουταλιές βιτάμ
6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
800γρ. γάλα
800γρ. φέτα θρυμματισμένη
πιπέρι
2 αυγά
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ.Προσθέτουμε το σιμιγδάλι.Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το γάλα και το πιπέρι.Όταν πήξει ρίχνουμε τη φέτα και τα αυγά και αυτή είναι η γέμιση.Από πάνω αλοίφουμε το φύλλο με αυγό.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.

Σχόλια