Κότσι στη γάστρα

Η κουζίνα της Φωτεινής: Κότσι στη γάστρα


Υλικά:
  • 6 κομμάτια χοιρινό κότσι
  • 1 ντομάτα
  • ½ κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 πιπεριά σε καρέ 

  • Εκτέλεση:

    Έξι τα κομμάτια του χοιρινού, έξι και οι μερίδες φαγητού. Ξεκινάμε βάζοντας τα κότσια στη γάστρα και μέσα στο καθένα προσαρμόζουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι σκόρδο.
    Τα αλατο-ριγανώνουμε, και τα βουτυρώνουμε. Μετά τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε μισό κρεμμύδι κομμένο στα έξι, μία ντομάτα κομμένη στα έξι, το λευκό κρασί, δύο ποτήρια νερό και βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο στους 200°C για δύο ώρες με δυόμιση ώρες 

Σχόλια