Υλικά
1,5 κιλό μοσχάρι
400 γρ γίγαντες
2 καρότα σε φέτες
2 κλωνάρια σελερι σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 γρ ντομάτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Αποβραδίς βάζουμε τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε για 1/2 ώρα περίπου. Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρέας απ όλες τις πλευρές και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο τα καρότα και το σελερι . Μετα από λίγο προσθέτουμε την ντομάτα και τους γίγαντες με το νερό τους μαζί. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να βράσει το κρέας και να χυλώσουν οι γίγαντες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο ανακινούμε να πάει παντού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου