Μοσχάρι με γίγαντες

H μαγειρικη της Φωτεινής: Μοσχάρι με γίγαντες

Υλικά

1,5 κιλό μοσχάρι
400 γρ γίγαντες
2 καρότα σε φέτες
2 κλωνάρια σελερι σε κομμάτια
 2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 γρ ντομάτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό
 αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Αποβραδίς βάζουμε τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε για 1/2 ώρα περίπου. Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρέας απ όλες τις πλευρές και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο τα καρότα και το σελερι . Μετα από λίγο προσθέτουμε την ντομάτα και τους γίγαντες με το νερό τους μαζί. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να βράσει το κρέας και να χυλώσουν οι γίγαντες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο ανακινούμε να πάει παντού.

Σχόλια