ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 κιλό σουπιές
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
3 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο ή φινόκιο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο και τις κόβετε σε κομμάτια.Τις σοτάρετε με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά,σβήνετε με το κρασί και τις αφήνετε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.Μόλις οι σουπιές μισοψηθούν,προσθέτετε τα χορταρικά στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες,το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.Σκεπάζετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου