
ΥΛΙΚΑ
750 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
2 μικρά αυγά ή ένα μεγάλο
100 γρ. νιφάδες βρώμης (quaker)
2 σκόρδα (ψιλοκομμένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 ml ούζο
1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. δυόσμο
70 ml φρέσκο γάλα
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με το χέρι όλα τα υλικά μαζί, αφήνω τη ζύμη να «δέσει» για λίγο στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθω ομοιόμορφα τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.Αλευρώνω τα κεφτεδάκια και τα τοποθετώ σε μια πιατέλα μέχρι να ζεσταθεί το λάδι για το τηγάνισμα.Στην συνέχεια ρίχνω ένα-ένα τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τηγανίζω σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (αναλόγως πόσο γεμάτο είναι το τηγάνι μου) για 12′ περίπου.Τα κεφτεδάκια που είναι έτοιμα τα τοποθετώ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου