Πεντανόστιμες αυγόφετες ρολό

Η κουζίνα της Φωτεινής: Πεντανόστιμες αυγόφετες ρολό

Βασικά υλικά: ψωμί του τοστ, 2 αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα, βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα.Θα χρειαστείτε επιπλέον τυρί του τοστ και ζαμπόν σε φέτες (ή γαλοπούλα ή μορταδέλα, ό.τι έχετε)

Με τον πλάστη απλώς θα πιέσετε κάθε φέτα ψωμιού του τοστ να λεπτύνει όσο πάει. Στη συνέχεια θα απλώσετε επάνω τους τη γέμιση της αρεσκείας σας, που μπορεί να είναι γλυκιά ή αλμυρή, ανάλογα την ώρα και την όρεξή σας ή αυτοσχεδιάζοντας με τα υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο και το ντουλάπι. Μετά θα τις κλείσετε σε σφιχτό ρολό και θα τις περάσετε από το μείγμα αυγών-γάλακτος (2 αυγά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα). Θα τις ψήσετε να ροδίσουν γύρω γύρω σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και έτοιμες! 



Απλώνετε σε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, μια φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Αν θέλετε βάζετε και δεύτερη φέτα τυριού . Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.





Σχόλια