
180γρ. μαλακό Βιτάμ κλασικό(πακέτο) και επιπλέον Βιτάμ soft για το άλειμμα της φόρμας
280γρ. μαλακή,ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
3 αβγά,ελαφρώς χτυπημένα
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη
μία πρέζα αλάτι
50γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
300γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
400γρ. κονσέρβα ανανά σε ροδέλες,στραγγισμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε μία βαθιά φόρμα κέικ 20εκ. με το Βιτάμ,τη στρώνουμε με κόλλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε κατά μέρος.Μετά χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη,ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο.Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, και το αλάτι .Στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το μείγμα του κέικ και την κουβερτούρα.Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.Αφού κρυώσει λίγο η φόρμα,μεταφέρουμε το κέικ σε σχάρα.
Για τη γέμιση χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.Κόβουμε τις φέτες του ανανά και τις αναμειγνύουμε με τη σαντιγί,αλλά κρατάμε μερικές φέτες για τη γαρνιτούρα.Έπειτα κόβουμε το κέικ οριζόντια στη μέση και το ενώνουμε σαν σάντουιτς,με τη γέμιση ανάμεσα.Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε,αν θέλουμε,με ροζέτες σαντιγί και τις ροδέλες του ανανά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου