Υλικά
1 κιλό φασολάκια
300 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
200 γρ. κρεμμύδια ξερά, σε ψιλά καρέ
2 μεγάλες πατάτες
1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη
1 δαφνόφυλλο
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα φασολάκια σε ελαιόλαδο για περίπου 4 - 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, σοτάρουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη, το σκόρδο και τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε γύρω στα 30 - 35 λεπτά και, αν δούμε ότι το φαγητό έχει πολλά ζουμιά, ξεσκεπάζουμε και βράζουμε τα φασολάκια ξεσκέπαστα μέχρι να μείνουν με το λάδι και την ντομάτα (χωρίς νερά).
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά προτού σερβίρουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε γύρω στα 30 - 35 λεπτά και, αν δούμε ότι το φαγητό έχει πολλά ζουμιά, ξεσκεπάζουμε και βράζουμε τα φασολάκια ξεσκέπαστα μέχρι να μείνουν με το λάδι και την ντομάτα (χωρίς νερά).
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά προτού σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου