Κεικ με σιρόπι

Η κουζίνα της Φωτεινής: Κεικ με σιρόπι



ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο φρέσκο
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κουτ. σουπ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκ. ξύσμα από φλούδα λεμονιού
1 φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκαλιού 
1 κουτ. σουπ. μπεικιν πάουντερ
1 κουτ. σουπ. κονιάκ
2 κουτ. σουπ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα 
4-5 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι μαλακό

Για το σιρόπι:
1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού  ή μανταρινιού
1 φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκαλιού
4 κουτ. σουπ. ζάχαρη

*Το σιρόπι πρέπει να έχει την πυκνότητα του ελαιόλαδου .


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη  για 2-3 λεπτά.Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά,το ξύσμα,το κονιάκ,το ελαιόλαδο,το χυμό πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχετε αναμίξει το μπέικιν πάουντερ.Λίγο πριν κλείσετε  το μίξερ,προσθέστε τα αμύγδαλα.Αδειάζετε σε ένα ταψί,το οποίο έχετε βουτυρώσει ελαφρά,το χυλό και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά,μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κεικ.Βράζετε για 7 λεπτά το χυμό με τη ζάχαρη και το ξύσμα και μόλις το κεικ βγει απο το φούρνο,το περιχύνετε με το χλιαρό και αραιό σιρόπι.

Σχόλια