ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι σκληρό
2 κουταλιές σούπας ράκη
2 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-3 φλυτζάνια νερό
3-4 φλυτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνι
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 φλυτζάνα μέλι
μισό λίτρο νερό
1 κανέλα ξύλο
1 φλυτζάνα καρύδια τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζεται το αλεύρι σε ένα μπολ και μέσα ρίχνετε τη ρακή το ελαιόλαδο το αλάτι και το νερό ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη κάπως σκληρή. Τη σκεπάζετε και αφήνετε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίγετε φύλλο λεπτό κόβετε λουρίδες πλάτους 2-3 εκ.και μήκους 15 εκ. τυλίγεται τη λουρίδα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και σχηματίζετε ένα τριαντάφυλλο. Βουτάμε κάθε τριαντάφυλλο στο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει .Τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι τους Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 10 λεπτά τα υλικά μας Βουτάμε κάθε γλυκάκι για 2-3 λεπτά μέσα στο σιρόπι τα πασπαλίζετε με καρύδια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου