Φάβα

Η κουζίνα της Φωτεινής: Φάβα

Υλικά:



α) Για το μαγείρεμα
2 φλιτζάνες φάβα
νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά αλάτι

β) για το σερβίρισμα
λάδι, , ψιλοκομμένο κρεμμύδι κατά βούληση



Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε τη φάβα , την ξεπλένουμε και την βάζουμε σε κρύο νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση και βγάλει μπόλικο αφρό, την σουρώνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι και την ξεπλένουμε. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με  νερό , το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και το λάδι. ΔΕΝ βάζουμε τώρα το αλάτι.


Αφήνουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού. Όταν σχεδόν εξαντληθεί το νερό προσθέτουμε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο…Όταν πια έχει χυλώσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι.


Αν δεν μας αρέσει να είναι κοκκώδης η αίσθηση που θα αφήνει στο στόμα, την αλέθουμε ή στο διαβολάκι ή μέσα στην κατσαρόλα με το mini primmer.Βάζουμε σε κάθε πιάτο την ποσότητα που θέλουμε και ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και μαϊντανό. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο καλής ποιότητας.

Σχόλια