Σαρικόπιτες

H μαγειρικη της Φωτεινής: Σαρικόπιτες

Υλικά
Ζύμη

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 ml ρακή
10 ml ελαιόλαδο
375 ml χλιαρό νερό

Υλικά
Γέμιση

400 γρ μυζήθρα 

μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπω λ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τη ρακή και το νερό ανακατεύουμε ώστε να δημιουργήσουμε το ζυμάρι. Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει και το σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για 30 λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δυο κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι. Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο λεπτό το κάθε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες λωρίδες . Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας μυζήθρα που την εχουμε θρυμματίσει. Κλείνουμε σε ρόλο όχι σφιχτό και τυλίγουμε .Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά .Ζεστές όπως είναι τις περιχύνουμε με μέλι.

Σχόλια