Πορτοκαλόπιτα

H μαγειρικη της Φωτεινής: Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι

σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τη ζάχαρη το ηλιέλαιο το ξύσμα τη βανίλια τα αυγά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να στεγνώσει και μετά το κομματιάζουμε με τα χέρια. Το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.  Βουτυρώνουμε ένα ταψί  και αδειάζουμε το μείγμα.  Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει και βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά όπως είναι καυτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι 

Σχόλια