κέικ Αμβούργου

H μαγειρικη της Φωτεινής: κέικ Αμβούργου


Υλικά

8 αυγά 
500 γρ βούτυρο
500 γρ ζάχαρη άχνη
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
μια πλάκα 150 γρ κουβερτούρα 
1 φλυτζάνα αμύγδαλα

Σιρόπι

3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
χυμό 1 λεμονιού
1 βανίλια


Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτετε ένα ένα τ αυγά. Έπειτα προσθέτετε το κονιάκ και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν και τις βανίλιες. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια τα αλευρώνετε και τα σκορπάτε τα μισά σε βουτυρωμένο ταψί. Αδειάζεται το μείγμα του κέικ στο ταψί και στη συνεχεία μπήγετε στη ζύμη την υπόλοιπη σοκολάτα. Πάνω από το μείγμα σκορπίζετε τα αμύγδαλα .Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει για 10. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 7 λεπτά περίπου. Το ρίχνετε λίγο λίγο πάνω από γλυκό. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε.

Σχόλια