κουλουράκια νηστίσιμα του κρασιού

H μαγειρικη της Φωτεινής: κουλουράκια νηστίσιμα του κρασιού






Υλικά

180 γρ ελαιόλαδο
180 γρ κρασί λευκό
500 γρ αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
1 φλυτζάνα ζάχαρη
 σουσάμι
1 κουτ. του γλυκού μπεικιν


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά με τη ζάχαρη το αλάτι το μπεικιν και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα πιέζουμε λίγο και τα βουτάμε από τη μια πλευρά στο σουσάμι. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια