Υλικα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
140 γρ ρύζι Καρολίνα
10 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών η νερό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 καρότο τριμμένο
1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι το μαϊντανό το ασπράδι το χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, Σκεπάζουμε τα γιουβαρλάκια με ζωμό και το καρότο και τα αφήνουμε να βράσουν με μέτρια θερμοκρασία. Όταν είναι έτοιμα τα αυγοκοβουμε χτυπώντας το αυγό με το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε ζωμό από τα γιουβαρλάκια και το περιχύνουμε. Ανακινούμε την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο 5 κουτ. σούπας (70 γρ.) ελαιόλαδο 70 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή κρέατος ή νερό 40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 αυγό 1 ασπράδι αυγού 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος λίγο σέλινο ψιλοκομμένο 1 καρότο τριμμένο 1 πατάτα τριμμένη 1 λεμόνι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παραπάνω σύνδεσμος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ενεργός και ΔΕΝ επιτρέπεται να αφαιρεθεί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου