η πίτα (κέικ ταψιού) της μανούλας

H μαγειρικη της Φωτεινής: η πίτα (κέικ ταψιού) της μανούλας

Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
5 αυγά
μια πρέζα αλάτι
400 γρ ζάχαρη
250 βούτυρο η βιταμ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι μέσα στον οποίο θα διαλύσουμε 1/2 κουταλάκι σόδα
120 γρ γάλα
80 γρ κονιάκ
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με μπεικιν. Ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτουμε την κανέλα το γαρίφαλο τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε ένα ένα τ αυγά το αλάτι ρίχνουμε τη σόδα με το χυμό και τέλος το κονιάκ το γάλα  και το αλεύρι. Αδειάζουμε σε  βουτυρωμένο ταψί 30 εκατ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς  αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Όταν την σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη



Σχόλια