Ομελέτα με μπρόκολο

H μαγειρικη της Φωτεινής: Ομελέτα με μπρόκολο


ΥΛΙΚΑ:
250γρ. μπρόκολο βρασμένο σε μπουκετάκια
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 κουτ.ελαιόλαδο
8 αυγά
3 κουτ.γάλα ή νερό
3 κουτ.ανάμικτα λαχανικά(ρίγανη,μαϊντανός,φρέσκα κρεμμυδάκια,δυόσμος)
200γρ. ντοματούλες τσέρι κομμένες στα δύο
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκορπάτε τις ροδέλες των κρεμμυδιών σε ρηχό πήλινο σκεύος μαζί με το ελαιόλαδο και βάζετε σε κρύο φούρνο.Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα ή το νερό και αλατοπίπερο.Προσθέτετε τα αρωματικά.Σουρώνετε το μπρόκολο και το σκορπάτε πάνω στα κρεμμύδια.Σκεπάζετε με τις ντοματούλες και περιχύνετε με το μείγμα των αυγών.Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς,βάζετε το πυρίμαχο σκεύος πάλι στον φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά.Βγάζετε και ανακινείτε για να μοιραστεί στις άκρες το άψητο μείγμα των αυγών και βάζετε πάλι στον φούρνο να ψηθεί για 15 λεπτά ακόμα ή ώσπου να πήξουν τα αυγά.Γαρνίρετε με φυλλαράκια από φρέσκα αρωματικά και σερβίρετε.

Προς το τέλος του μαγειρέματος,αν θέλετε,πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα. 




Σχόλια