Μαυρομάτικα φασόλια

H μαγειρικη της Φωτεινής: Μαυρομάτικα φασόλια

ΥΛΙΚΑ

1 σακουλάκι φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος 
αλάτι πιπέρι
χυμός λεμονιού
1 κύβος ζωμός λαχανικών διαλυμένος σε μια φλυτζανα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα φασόλια. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μαυρομάτικα. Μετά σβήνουμε με ζωμό λαχανικών  προσθέτουμε αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά για 50 λεπτά. Λίγο πριν να τα κατεβάσουμε από  την φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρετε με χυμό λεμονιού. 

Σχόλια