σταφιδοψωμάκια

H μαγειρικη της Φωτεινής: σταφιδοψωμάκια

Υλικά

1 κιλό σκληρό αλεύρι
250 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
4 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
1 φλυτζάνα σταφίδες

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ζεσταίνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού τη ζάχαρη τα αυγά χτυπημένα το αλάτι τη μαγιά το  αλεύρι με τη μαγιά το υπόλοιπο αλεύρι και νερό και ζυμώνουμε καλά προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.. Πλάθουμε το ζυμάρι σε ότι σχήματα θέλουμε τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και το ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Σχόλια