ΥΛΙΚΑ
μισό ποτήρι λάδι
μισό κιλό νερό
λίγο αλάτι
σιρόπι
μισό κιλό ζάχαρη
350 γρ νερό
κανέλα ξύλο
χυμό και φλούδα λεμονιού
γέμιση
400 γρ αμυγδαλόψιχα
200 γρ καρύδι
μοσχοκάρυδο
λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλάθουμε τα υλικά της ζύμης όλα μαζί και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα σκεπασμένη
στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το σιρόπι
ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και κόβουμε κομμάτια 12χ8 πόντους περίπου
μέσα σε κάθε κομμάτι βάζω γέμιση και τυλίγω σαν ρολό με ένα πιρούνι πιέζω τις άκρες να ενωθούν
το τηγανίζω σε καυτό λάδι στραγγίζω και το βουτάω για 1 λεπτό στο σιρόπι
την γέμιση την φτιάχνω με τα αμύγδαλα και τα καρύδια κοπανισμένα με λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη ζάχαρη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου