νηστισιμα δαχτυλα!

H μαγειρικη της Φωτεινής: νηστισιμα δαχτυλα!


ΥΛΙΚΑ



ΖΥΜΗ

1 κιλό αλεύρι

μισό ποτήρι λάδι

μισό κιλό νερό

λίγο αλάτι



σιρόπι

μισό κιλό ζάχαρη

350 γρ νερό

κανέλα ξύλο

χυμό και φλούδα λεμονιού



γέμιση

400 γρ αμυγδαλόψιχα

200 γρ καρύδι

μοσχοκάρυδο

λίγη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

πλάθουμε τα υλικά της ζύμης όλα μαζί και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα σκεπασμένη

στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το σιρόπι

ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και κόβουμε κομμάτια 12χ8 πόντους περίπου

μέσα σε κάθε κομμάτι βάζω γέμιση και τυλίγω σαν ρολό με ένα πιρούνι πιέζω τις άκρες να ενωθούν

το τηγανίζω σε καυτό λάδι στραγγίζω και το βουτάω για 1 λεπτό στο σιρόπι

την γέμιση την φτιάχνω με τα αμύγδαλα και τα καρύδια κοπανισμένα με λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη 
ζάχαρη.

Σχόλια