Υλικά:
350 γρ κουβερτούρα
225 γρ μαργαρίνη
250 γρ ζάχαρη
5 αυγά
125 ml νερό
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με 80 γρ. ζάχαρη για 7-8 λεπτά. Την υπόλοιπη ζάχαρη τη βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό να λιώσει τότε τη κατεβάζουμε από τη φωτιά, Ρίχνουμε στο σιρόπι την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε και την μαργαρίνη να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιήθουν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 25 εκατ. Κόβουμε μια λαδόκολλα στα μέτρα του ταψιού και στρώνουμε στη βάση του. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί. Σ ένα μεγαλύτερο ταψί βάζουμε ζεστό νερό και τοποθετούμε μέσα του το ταψάκι με το γλυκό. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το γλυκό μας . Αν θέλετε να αναποδογυρίσετε σε πιατέλα θα πρέπει να περιμένετε να κρυώσει καλά .Ζεστό πάντως είναι τέλειο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου