Κολοκυθοσουπα με κίτρινη κολοκύθα

H μαγειρικη της Φωτεινής: Κολοκυθοσουπα με κίτρινη κολοκύθα

Υλικά:
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 φλιτζ. κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
4 φλιτζ. Νερό
1 ζωμό λαχανικών (πάστα)
1/2 φλιτζ. γάλα
1 κ.σ. γιαούρτι

Εκτελεση
 Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την κολοκύθα με 2 κ.σούπας ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό διαλυμένο σε βρασμένο νερό . Αφήνουμε να πάρει βράση καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Κατόπιν  και πολτοποιούμε την σούπα μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με ελαιόλαδο  και 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό .

Σχόλια