Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο
1 κρόκος αυγού
θυμάρι
24 λωρίδες μπέικον
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές κόκκινο κρασί
200ml ζωμός κοτόπουλου
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τον κρόκο το θυμάρι και τις μισές λωρίδες του μπέικον ψιλοκομμένες. Ανοίγετε κάθε κομμάτι κοτόπουλο και μοιράζετε μέσα τη γέμιση. Τα διπλώνετε σε ρολάκια. Τυλίγετε το κάθε ρολό σε 2 λωρίδες μπέικον και στη συνέχεια τα τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Ενώνετε τις άκρες του αλουμινόχαρτου πολύ καλά. Βουτάτε τα ρολάκια σε νερό που βράζει να βράσουν 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα ρολάκια μέχρι ψηθούν καλά. Αδειάζεται στο τηγάνι στο ξύδι το κρασί και το ζωμό. Αφήνετε να βράσουν να μειωθούν στο μισό και αλατοπιπερώνετε. Κόβετε το κάθε ρολάκι σε φέτες και το σερβίρετε με τη σάλτσα,
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου