Τουρλού

H μαγειρικη της Φωτεινής: Τουρλού

Υλικά 

2 καρότα
4 μελιτζάνες
4 πατάτες
4 κολοκύθια
4 πιπεριές κέρατο
4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι δυόσμος
κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 δαφνόφυλλο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε όλα σε κύβους. Μαραίνουμε σε ζεστό λάδι αρχίζοντας από τα σκληρότερα πιπεριά καρότο και λίγο αργότερα κρεμμύδια και σκόρδα. Έπειτα τις μελιτζάνες προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και δάφνη. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια τις πατάτες και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Γυρίζουμε όλη την κατσαρόλα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180 για όση ώρα χρειαστεί να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε ψήνουμε για άλλο ένα τέταρτο. Προαιρετικά τρίβουμε φέτα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο να πάρει χρώμα.

Σχόλια