Λαχανοντολμάδες

H μαγειρικη της Φωτεινής: Λαχανοντολμάδες


Υλικά

1 λάχανο άσπρο
250 γρ ρύζι
4 ντομάτες 
2 κρεμμύδια
 1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι δυόσμος
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
αλάτι
200 γρ ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεχωρίστε τα φύλλα του λάχανου αφού κόψετε το κοτσάνι. Σε μια μεγάλη ποσότητα νερού που βράζει ζεματίστε τα φύλλα, Κατόπιν αποσύρετε από το νερό και στραγγίστε τα, Τοποθετήστε τα σε απορροφητική πετσέτα να στεγνώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλτε την μισή ποσότητα του λαδιού και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τον κιμά  ρίχνετε την τομάτα τριμμένη και αφού πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι και μυρωδικά . Αν χρειαστεί συμπληρώστε νερό ανακατέψτε λίγο μέχρι να ενσωματωθεί το ρύζι αλλά όχι να βράσει τελείως.  Αλατοπιπερωστε και κατεβάστε από τη φωτιά . Αφήστε λίγο να κρυώσει. Πάρτε ένα φύλλο λάχανου χωρίστε το στα δυο αφαιρέστε το κεντρικό νεύρο.  Βάλτε στην άκρη μια κουταλιά γέμιση και τυλίξτε το κυλινδρικά.  Στρώστε τους ντολμάδες σε μια κατσαρόλα προσθέστε λίγο νερό και το υπόλοιπο λάδι και ψήστε τους σε σιγανή φωτιά. Κατά διαστήματα κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά για να μην κολλήσουν. 



Σχόλια