Μπουγάτσα

H μαγειρικη της Φωτεινής: Μπουγάτσα

Υλικά

1 λίτρο γάλα
3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
3/4 φλιτζανιού ρυζάλευρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες 
 1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βιταμ
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
λίγο λιωμένο βούτυρο
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι το ρυζάλευρο τη ζάχαρη το αλάτι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.Τελος προσθέτουμε το βιταμ και ανακατεύουμε. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα. Αδειάζουμε μέσα τη χλιαρή κρέμα και σκεπάζουμε με άλλα 4 βουτυρωμένα φύλλα. Κλείνουμε καλά τις ενώσεις των φύλλων. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφού την βγάλουμε από το φούρνο την χαράζουμε και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. 

Σχόλια