Ριφάκι με σταμναγκάθι

H μαγειρικη της Φωτεινής: Ριφάκι με σταμναγκάθι

Υλικά


11/2 κιλό ριφάκι σπάλα κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό σταμναγκάθι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 κρόκους 
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας και το στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ριφάκι από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα να το σκεπάζει και αφήνουμε να βράσει 40 περίπου λεπτά. Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα πλένουμε καλά. Μόλις βράσει το κρέας προσθέτουμε τα χόρτα. Βράζουμε για 6 με 7 λεπτά αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι. Σ ένα τηγάνι βάζουμε το αλεύρι και το αραιώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε ζουμί από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στο ριφάκι με τα χόρτα και το αφήνουμε να πάρει 1 -2 βράσεις. Χτυπάμε αυγολέμονο με τους 2 κρόκους και το χυμό από τα λεμόνια. Προσθέτουμε στο αυγολέμονο λίγο ζουμί από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού εχουμε σβήσει τη φωτιά. 

Σχόλια