Κέικ καρότου

H μαγειρικη της Φωτεινής: Κέικ καρότου



ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 βανίλια
1/2 φλιτζάνι σταφίδα μουσκεμένη σε κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γαρνίρισμα:άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη βάζετε στο ψυγείο.Χτυπάτε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους,τις σταφίδες(στραγγισμένες),το καρότο,το κοσκινισμένο αλεύρι και τη βανίλια.Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές σταματάτε και προσθέτετε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις,από πάνω προς τα κάτω.Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.Όταν το κέικ κρυώσει αρκετά ώστε να το ξεφορμάρετε,το πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.  

Σχόλια