Υλικά
1500 γρ μοσχάρι
30 γρ αλεύρι
60ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
500ml ζωμός κρέατος
1 κουτί κονκασε
250 ml λευκό κρασί
6 γαρίφαλα
3 κλωνάρια σέλερι
500 γρ πένες
30 γρ βούτυρο
3 κουτ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλευρώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας. Το μεταφέρετε σε ταψί. Ζεσταίνετε στη κατσαρόλα λίγο λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κονκασε το κρασί το ζωμό τα γαρίφαλα το σέλερι και αλατοπιπερώνετε. Αδειάζεται το μείγμα στο ταψί με το κρέας. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 2 με 3 ώρες. Προς το τέλος του ψησίματος βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνετε και ανακατεύετε με το βούτυρο και την παρμεζάνα. Μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε με το κρέας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου