Καλαμαράκια γεμιστά

H μαγειρικη της Φωτεινής: Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια μεγάλα 
1 φλιτζάνι ρύζι
1 κουπί κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο 
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Αφαιρείτε από τα καλαμαράκια το κόκκαλο τα μάτια  και τα σκληρά μέρη. Κόβετε τα πλοκάμια και τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε. Προσθέτετε νερό τον άνηθο ψιλοκομμένο και αφήνετε να σιγοβράσουν. Γεμίζετε με το μείγμα  τα καλαμαράκια και τα κλείνετε με μια οδοντογλυφιδα. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό μέχρι τη μέση και τα αφήνετε να βράσουν για 45 λεπτά περίπου.


Σχόλια