Σπανακοτυροπιτάκια

H μαγειρικη της Φωτεινής: Σπανακοτυροπιτάκια

Υλικά

500 γρ αλεύρι μαλακό
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ρακή
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση

1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
250 γρ φέτα
200 γρ κρεμ φρες
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε το σπανάκι. Το στραγγίζετε το ψιλοκόβετε και το τσιγαρίζετε μαζί με τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια το στραγγίζετε και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το δυόσμο τη φέτα και το κρεμ φρες το αλεύρι το αλάτι και το πιπέρι αναμειγνύεται όλα καλά. Ετοιμάζετε το φύλλο. Ρίχνετε το νερό τη ρακή το ελαιόλαδο και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και ζυμώνετε πολύ καλά. Ανοίγετε φύλλο και κόβετε στρογγυλά κομμάτια. Βάζετε στη μέση κάθε κομματιού γέμιση. Βρέχετε τις άκρες του φύλλου και διπλώνετε πατάτε με ένα πιρούνι να κλείσει καλά . Βάζετε σ ένα τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα χορτοτυροπιτάκια και από τις δυο πλευρές.

Σχόλια