Ρυζογαλόπιτα

H μαγειρικη της Φωτεινής: Ρυζογαλόπιτα



Υλικά
1 κιλό ρύζι
11/2 λίτρο γάλα
5 κουτ.σουπ.κορνφλαουρ
 5-6 αυγά
6-7 κουτ. ζάχαρη
μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη


Εκτέλεση

Βράζετε το ρύζι σε άφθονο νερό για 6-7 λεπτά. Το σουρώνετε. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα αφού κρατήσετε μια φλυτζάνα έξω. Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Αναμειγνύεται το κορν φλαουρ με το κρύο γάλα και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά για μισή ώρα. Ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα μέσα στην κατσαρόλα προσθέτετε τη μαστίχα και ανακατεύετε ζωηρά.  Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 37 εκ. Στρώνετε το ρύζι να καλύψει το πάτο της φόρμας το πατάτε με τα χέρια σας . Ρίχνετε την κρέμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά . 

Σχόλια