ρεβίθια

H μαγειρικη της Φωτεινής: ρεβίθια

Υλικά

500 γρ ρεβίθια
αλάτι
8 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
θυμάρι
50 ml. λευκό κρασί
λίγο γλυκό μπουκοβο
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική


Εκτέλεση

Βάζετε τα ρεβίθια στο νερό από το βράδυ να μαλακώσουν. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με 1 κουταλιά της σούπας σόδα τα αφήνετε περίπου μισή ώρα και τα ξεπλένεται καλά. Βάζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζετε. Όταν πάρουν μια δυο βράσεις τα στραγγίζετε να φύγουν οι αφροί. Βάζετε πάλι στη κατσαρόλα με ζεστό νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σ άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το θυμάρι το μπουκοβο και σβήνουμε με το κρασί .Προσθέτουμε τα ρεβίθια με το νερό τους το κύβο λαχανικών  και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά σε χαμηλή φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το λεμόνι χυμό και ξύσμα.

Σχόλια