τυροπιτάκια

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώρος

Υλικά

ζύμη

1/2 κούπα βιτάμ
1/2 κούπα λάδι
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κροκάδι
1/2 κούπα κρύο νερό

γέμιση

2 αυγά
1 κούπες τυρί φέτα τριμμένο
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη 
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
λίγο πιπέρι
1 κροκάδι για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι το αλάτι το μπεικιν και τη σόδα σε μια λεκάνη. Ρίξτε το βιτάμ και το λάδι και τρίψτε με τις παλάμες να σχηματίσετε τρίμματα. Χτυπήστε το κροκάδι με λίγο από το κρύο νερό και προσθέστε στο μείγμα. Δουλέψτε τη ζύμη σας και ρίξτε όσο νερό χρειαστεί να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίξτε τη σε φύλλο με διάμετρο 10εκ. Ανακατέψτε τα αυγά με τα τυριά το βούτυρο τη κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Βάλτε σε κάθε φύλλο μια κουταλιά από το μείγμα και διπλώστε στα δυο. Πατήστε τις άκρες με τα δάχτυλα να κολλήσουν. Αραδιάστε σε ταψί με λαδόκολλα αλείψτε με το κροκάδι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.


Σχόλια